Nyheter, citat och artiklar
Lite feedback från restauranger och besökare

”Man äter med ögonen sägs det. Jag äter lika mycket med öronen.Att motverka tystnadskultur är en självklarhet i alla organisationer, men som flitig restaurangbesökare skulle jag verkligen vilja se en ökad tystnadskultur… Därmed inte sagt att det ska vara knäpptyst, men att kunna föra ert samtal med sin bordskamrat eller bara vada i det ljuvliga sorlet från andra gäster är i mina ögon (och öron) lika viktigt som maten och servicen. Jag vill i lugn och ro idissla nya tankegångar, höra vad jag tänker och vara beredd att äta upp vad jag sagt.”
Andreas T Olsson

Har du någon gång hört en kroggäst fråga om restaurangen kan höja musiken?” Lars Bergh ljudombudsman.




”Det är en självklarhet för mig att ljudet i offentlig miljö ska vara god. Om musik spelas ska den fungera som ljudkuliss, inte ta över. Vi går ju på krogen för att umgås och prata med varandra. Högre volym hör hemma på nattklubb, det som var min tidigare arbetsmiljö under 20 år.”


”Vi är många, faktiskt runt en miljon svenskar, som har problem med hörseln. Vi tycker lika mycket som andra om att gå på krogen, äta och dricka gott, skratta och prata. Men hög musik, skrap från stolar och bord, slammer i köket och bullrande köksmaskiner stör upplevelsen. Det behöver inte vara så!”


